Escola Superior de Conservació i Restauració de Bés Culturals de Catalunya
Image from Google Jackets

Alteracions en les fulles de plata aplicades sobre fusta policromada d'època medieval.

Contributor(s): BUTÍ PAPIOL, Salvador | PRADELL CARA, Trinitat | SALVADÓ CABRÉ, NatiMaterial type: ArticleArticleDescription: 8 pISBN: 1579 - 3613Subject(s): Bol | Daurats i platejats | Dorados y plateados | Fusta policromada medieval | Madera policromada medieval | Productes alteració plata | Productos alteración plataOnline resources: Accés en Línia In: Unicum 2Abstract: En molts retaules i talles d'època medieval hi trobem motius daurats i platejats fets per aplicació d'una fina fulla de metall. Quan el metall és plata, amb el temps apareix ennegrida o ha anat desapareixent deixant visible les capes de preparació de sota, sovint de to vermell terrós (bol), a no ser que hagi estat prou ben protegida de l'atmosfera mitjançant capes de vernís o resines. No obstant, tot i ser un fenomen que el tenim ben observat, no hi ha gaires estudis que descriguin els processos i productes que es produeixen. A partir de l'estudi analític de mostres de diverses peces de l'època, anem definint millor aques fonomen i observant els diferents factors que hi influeixen. En aques article es mostra un exemple i s'exposen alguns dels factors que intervenen en la degradació de la plata i els productes d'alteració que es produeixen.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Notes Date due Barcode
Article de revista Article de revista Biblioteca de l' Escola Superior Conservació i Restauració de Bens Culturals de Catalunya
Unicum 2 (Browse shelf(Opens below)) Available R:2932 Art-23

En molts retaules i talles d'època medieval hi trobem motius daurats i platejats fets per aplicació d'una fina fulla de metall. Quan el metall és plata, amb el temps apareix ennegrida o ha anat desapareixent deixant visible les capes de preparació de sota, sovint de to vermell terrós (bol), a no ser que hagi estat prou ben protegida de l'atmosfera mitjançant capes de vernís o resines. No obstant, tot i ser un fenomen que el tenim ben observat, no hi ha gaires estudis que descriguin els processos i productes que es produeixen. A partir de l'estudi analític de mostres de diverses peces de l'època, anem definint millor aques fonomen i observant els diferents factors que hi influeixen. En aques article es mostra un exemple i s'exposen alguns dels factors que intervenen en la degradació de la plata i els productes d'alteració que es produeixen.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha