Escola Superior de Conservació i Restauració de Bés Culturals de Catalunya
Image from Google Jackets

Noves aportacions al catàleg de dos mestres aragonesos anònims. El Mestre de Sant Jordi i la princesa i el Mestre de Sant Bartomeu.

Contributor(s): Material type: ArticleArticleDescription: 29 pISBN:
  • 1133-6455
Subject(s): In: Butlletí MNAC 2Abstract: La taula amb Sant Jordi i la princesa ha estat considerada una peça emblemàtica de l'art català, en bona mesura a causa de la seva atribució a Jaume Huguet, però, no ha estat mai acceptada unànimement, i en els darrers anys han guanyat força les teories que proposen que l'autor d'aquesta obra seria un pintor aragonès actiu a la segona meitat desegle XV. En aquest article s'afegeixen al catàleg d'aquest mestre anònim dues taules amb figures de sant Joan Baptista i de sant Jaume el Major. Conservades al monestir de San Pedro el Viejo de Siresa (Osca), contribueixen a definir la personalitat del Mestre de Sant Jordi i la princesa, i semblen confirmar el seu arrelament a Aragó. En la segona part d'aquest estudies defineix la figura de l'anònim Mestre de Sant Bartomeu, un pintor amb importants vincles amb el cercle de Mestres de Sant Jordi i la princesa, l'obra del qual havia esta confosa amb els catàlegs d'Huguet, Arnau de Castellnou o Bernat Martorell.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Notes Date due Barcode
Article de revista Article de revista Biblioteca de l' Escola Superior Conservació i Restauració de Bens Culturals de Catalunya Butlletí MNAC 2 (Browse shelf(Opens below)) Available R:2187 Art-312

La taula amb Sant Jordi i la princesa ha estat considerada una peça emblemàtica de l'art català, en bona mesura a causa de la seva atribució a Jaume Huguet, però, no ha estat mai acceptada unànimement, i en els darrers anys han guanyat força les teories que proposen que l'autor d'aquesta obra seria un pintor aragonès actiu a la segona meitat desegle XV. En aquest article s'afegeixen al catàleg d'aquest mestre anònim dues taules amb figures de sant Joan Baptista i de sant Jaume el Major. Conservades al monestir de San Pedro el Viejo de Siresa (Osca), contribueixen a definir la personalitat del Mestre de Sant Jordi i la princesa, i semblen confirmar el seu arrelament a Aragó. En la segona part d'aquest estudies defineix la figura de l'anònim Mestre de Sant Bartomeu, un pintor amb importants vincles amb el cercle de Mestres de Sant Jordi i la princesa, l'obra del qual havia esta confosa amb els catàlegs d'Huguet, Arnau de Castellnou o Bernat Martorell.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha