Escola Superior de Conservació i Restauració de Bés Culturals de Catalunya
Image from Google Jackets

Una mirada restrospectiva a les restauracions antigues. L'exemple de l'Acròpoli d'Atenes

Contributor(s): MAGADAN OLIVES, Mª Teresa | RODRÍGUEZ MANERO, IreneMaterial type: ArticleArticleDescription: 20 pISBN: 1579-3613Subject(s): Acròpolis Atenes | Grècia | Història i Iconografia | monuments històrics | Restauració monuments | restauracions antiguesOnline resources: Accés en Línia In: Unicum 2 9, 13-32Abstract: Sovint les restauracions executades a finals del s. XIX o a principis del s. XX en monuments antics no gaudeixen del vist-i-plau modern per les deficiències que s'hi observen. Ara bé, aquestes restauracions, com les actuals, són producte del seu temps tant pel que fa la metodologia i les tècniques emprades com pels condicionants sociopolítics. L'article n'examina un exemple, les restauracions a l'Acròpoli d'Atenes, i posa en evidència la importància que el context històric va tenir en l'execució dels primers treballs de restauració. La creació de l'estat grec modern i l'ideal de recuperar la glòria de l'antiga Grècia, representada pel seu monument més emblemàtic, l'Acròpoli, va determinar tant la tria dels monuments a restaurar com el procediment a seguir. La comparació entre la praxi restauradora del s. XIX i la dels darrers anys demostra que, malgrat les diferències de metodologia, ambdues restauracions responen a un projecte ideològic semblant, l'apropiació material del passat com a mitjà per assolir una identitat eterna i immutable.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Notes Date due Barcode
Article de revista Article de revista Biblioteca de l' Escola Superior Conservació i Restauració de Bens Culturals de Catalunya
Unicum 2 (Browse shelf(Opens below)) Available R:2931 Art-431

Sovint les restauracions executades a finals del s. XIX o a principis del s. XX en monuments antics no gaudeixen del vist-i-plau modern per les deficiències que s'hi observen. Ara bé, aquestes restauracions, com les actuals, són producte del seu temps tant pel que fa la metodologia i les tècniques emprades com pels condicionants sociopolítics. L'article n'examina un exemple, les restauracions a l'Acròpoli d'Atenes, i posa en evidència la importància que el context històric va tenir en l'execució dels primers treballs de restauració. La creació de l'estat grec modern i l'ideal de recuperar la glòria de l'antiga Grècia, representada pel seu monument més emblemàtic, l'Acròpoli, va determinar tant la tria dels monuments a restaurar com el procediment a seguir. La comparació entre la praxi restauradora del s. XIX i la dels darrers anys demostra que, malgrat les diferències de metodologia, ambdues restauracions responen a un projecte ideològic semblant, l'apropiació material del passat com a mitjà per assolir una identitat eterna i immutable.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha