Escola Superior de Conservació i Restauració de Bés Culturals de Catalunya
Image from Google Jackets

La recerca paleontològica al sinclinal de Vallcebre (Berguedà)

Contributor(s): Material type: ArticleArticleDescription: 21 pISBN:
  • 1130-7781
Subject(s): In: Tribuna d'Arqueologia 2007Abstract: Aquest treball té com a objectiu descriure i sintetitzar els resultats de la recerca feta en el sinclinal de Vallcebre en el marc del "Projecte de recerca del trànsit Mesozoic-Cenozoic continental català: implicacions paleoecològiques i biogeogràfiques" durant el període 2002-2006. El conjunt de troballes que s'han fet han permès obtenir un registre fòssil fins ara inèdit de vertebrats i vegetals. Entre el material fòssil de vertebrats continentals destaquen les restes directes i indirectes d'arcosaures (dinosaures i cocodrils) i peixos. El registre paleobotànic disposa de noves restes de meso i macroflora (angiospermes i gimnospermes). La contextualització temporal i paleoambiental de les restes fòssils recuperades permet caracteritzar les associacions de vertebrats continentals de finals del Cretaci als Pirineus i l'evolució dels ambients fins al moment de l'extinció dels darrers dinosaures.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Notes Date due Barcode
Article de revista Article de revista Biblioteca de l' Escola Superior Conservació i Restauració de Bens Culturals de Catalunya Tribuna d'Arqueologia 2007 (Browse shelf(Opens below)) Available R:1850 Art-267

Aquest treball té com a objectiu descriure i sintetitzar els resultats de la recerca feta en el sinclinal de Vallcebre en el marc del "Projecte de recerca del trànsit Mesozoic-Cenozoic continental català: implicacions paleoecològiques i biogeogràfiques" durant el període 2002-2006. El conjunt de troballes que s'han fet han permès obtenir un registre fòssil fins ara inèdit de vertebrats i vegetals. Entre el material fòssil de vertebrats continentals destaquen les restes directes i indirectes d'arcosaures (dinosaures i cocodrils) i peixos. El registre paleobotànic disposa de noves restes de meso i macroflora (angiospermes i gimnospermes). La contextualització temporal i paleoambiental de les restes fòssils recuperades permet caracteritzar les associacions de vertebrats continentals de finals del Cretaci als Pirineus i l'evolució dels ambients fins al moment de l'extinció dels darrers dinosaures.

There are no comments on this title.

to post a comment.

Powered by Koha